Dirigent

Mathias Sørensen - Pressebilledelogo

Aarhus Studiekors dirigent – Mathias Skaarup Sørensen

Mathias Skaarup Sørensen (f. 1989-) begyndte musikkarrieren som trommeslager i Odder Garden. De mange trommerier som barn førte til en bachelor i klassisk slagtøj på Det Jyske Musikkonservatorium. Efterhånden blev Mathias mere og mere interesseret i direktion og kormusik, og han er i øje-blikket ved at færdiggøre sin kandidat i klassisk korledelse på Det Jyske Musik-konservatorium.

Mathias har en forkærlighed for ny musik. Han har stiftet og dirigerer kammerorkestret Bellbird (www.bellbirdchamberorchestra.com), der bestiller og uropfører værker af nulevende komponister. Han er også dirigent for Ensemble Edge (www.ensemble-edge.com), der opfører ny musik for kor og cello. 

Mathias har også beskæftiget sig med opera. I 2016 dirigerede han en opsætning af Tan Tuan Haos opera Flodkant til Ung Nordisk Musikfestival, og i 2018 dirigerede han en opsætning af operaen Agony af Line Tjørnhøj.

Mathias arbejder jævnligt sammen med kor, ensembler og orkestre i det aarhusianske musikliv. Han har været dirigent for Aarhus Studiekor siden 2014 og har derudover gæstedirigeret Aarhus Amatørsymfoniorkester, Harmoniorkestret Tonica og Aarhus Strygerensemble.