page-header

Dirigent

Slovensk komponist, dirigent og Willems-pædagog
Vores dirigent

Tom Varl

Tom Varl (f. 1998) er en ung slovensk komponist, dirigent og Willems-pædagog.

Tom Varl er fra sommeren 2022 i gang med at tage en kandidatgrad i klassisk korledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium.

I december 2023 deltog Tom i den internationale dirigentkonkurrence Romano Gandolfi i Italien, hvor han opnåede en flot tredjeplads blandt et stærkt internationalt felt af unge kordirigenter. Det har åbnet døre for at videreuddanne sig og arbejde med professionelle kor i udlandet og hjemlandet Slovenien.

I de senere år har han vist sit værd som dirigent i forskellige kor- og dirigentkonkurrencer og har samarbejdet med forskellige slovenske og udenlandske kor.

I juli 2021 vandt han den internationale korledelseskonkurrence Aegis Carminis i Koper, Slovenien. I november 2021 deltog han i den internationale dirigentkonkurrence Romano Gandolfi i Italien, hvor han opnåede en placering blandt de 8 bedste internationale dirigenter.

I slutningen af maj 2022 vandt han 3. pladsen i en dirigentkonkurrence i Slovenien og modtog en pris som den mest lovende unge dirigent. I 2021 modtog han også to priser for komposition – prisen for den bedste nykomponerede sang i Aegis Carminis sangkonkurrencen og 2. pladsen som et hold med pianist og sanger ved SpevSlam konkurrencen i Slovenien.

Han har også deltaget i Erasmus udvekslingsprogrammet for dirigenter ved Escola Superior de Musica de Catalunya i Barcelona. Tom Varl dirigerer drengekoret Ivan Cankar, som optræder i såvel Slovenien som i udlandet og har modtaget mange priser. I maj 2021 opnåede de to guldmedaljer ved den Internationale Korfestival i Bjeljina i Bosnien Hercegovina, og i en af kategorierne opnåede de 100 point og dermed 1. pladsen. I maj 2022 vandt de sølvmedalje ved en korledelseskonkurrence i Slovenien. Under hele sin uddannelse sang Tom Varl i Musik- og Balletkonservatoriets kammerkor i Ljubljana, hvor han også fungerede som assisterende dirigent.

I sæsonen 2020/2021 var han assisterende dirigent for det slovenske Filharmoniske Kor, som han også har optrådt med. Han sang også i og fungerede som assisterende dirigent for den udenlandske vokalgruppe Vikra, som vandt den store pris i den internationale konkurrence Seghizzi i juli 2022.

Han har udvidet sine kompetencer i samarbejdet med forskellige dirigenter som Josep Vila i Casañes, Georg Grun, Petra Grassi, Ragnar Rasmussen, Martina Batič og Stojan Kuret.

Back to top of page