page-header

Om Aarhus Studiekor

Lær mere om vores kor og mød nogle af vores sangere
Om os

Om vores fællesskab

Aarhus Studiekor er et klassisk kor på cirka 45 sangere. Koret har eksisteret siden 1953 og holder til i Langenæskirken i Aarhus. Aarhus Studiekor synger et blandet klassisk repertoire med såvel kirkelig som verdslig musik, der strækker sig fra renæssancen til i dag, og det kan bestå af alt fra sange og salmer til store korværker. Koret afholder som regel mindst fem koncerter om året, og opfører lejlighedsvist større værker i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester og andre kor.

Aktiviteter

Korrejser og korture

Korrejser og korture er en del af Aarhus Studiekors sociale aktiviteter.
Koret rejser cirka hvert tredje år til udlandet og holder koncerter i blandt andet kulturhuse og kirker, ofte i samarbejde med lokale kor.
I 2015 rejste koret til Stockholm, i 2018 var det München, og senest i 2024 går turen til dirigentens hjemland, Slovenien. Tidligere korrejser er gået til blandt andet Paris, Letland, Irland, Rom, Montpellier, Færøerne, Sevilla, Helsinki/Tallin og Krakow. Endvidere har koret haft genvisit af kor fra Norge, Wales, Letland og Tyskland.

Én til to gange årligt holder Aarhus Studiekor korlørdag med fokus på sang og stemmetræning. Dette indebærer f.eks. besøg af en kor-coach, som arbejder med stemmebrug, dynamik, egalitet og lignende. Gennem tiden har koret haft besøg af sangpædagog Jon Hollesen og docent i sang ved Det Jyske Musikkonservatorium Ingrid Haking Raaby, m.fl.
En korlørdag erstattes cirka hvert andet år af en korweekend. Her er fokus på forberedelse til eventuelle kommende større koncerter samtidig med, at det sociale samvær prioriteres højt.

Jeg har været en del af Aarhus Studiekor siden 2018, og er så glad for det fællesskab, jeg har fundet her. Der er plads til alle, og selvom vi er et ambitiøst amatørkor, så vægter vi også hygge og socialt samvær højt. Jeg vil anbefale alle, der kan lide at synge i kor, og som søger et fællesskab, hvor man kommer hinanden ved, at blive en del af Aarhus Studiekor!
Emma Folmer
1. sopran
background

Kontakt Aarhus Studiekor

Back to top of page